Ange ditt sökord

Annons:

Atopiskt eksem eller psoriasis?

Hej!
Jag har haft eksem sedan jag var liten, de har kommit och gått och klassats som "böjveckseksem". Min avlidne mamma hade psoriasis, och jag har läst och vetat att det är ärftligt.
När jag var hos läkaren igår fick jag klara instruktioner om att jag har atopiska eksem (han kollade inte ens på dem utan bad mig att beskriva dem). Jag är jätteglad över att ha fått bra instruktioner och recept på krämer, men nu kom jag på att jag glömde att nämna för honom att jag har haft "avlagringar i hårbotten näst intill konstant väldigt länge.
Det har inte slagit mig att det kan finnas något samband, och jag tycker mig ha gjort allt för att vårda hårbotten så bra som möjligt, men det försvinner inte. Jag tycker att det påminner om psoriasis nu när jag läser här. Det kliar inte men är irriterande och svårt att låta bli att skrapa bort "avlagringarna". Vad ska jag göra?
Jag köpte Sevorex shampo idag och en återfuktande hårbottengel på apoteket.
Jag vill helst inte använda kortisonpreparat, och särskilt inte starka sådana. Jag har det då och då till mina eksem.

Kan man ha både atopiska eksem och psoriasis parallellt?
Jag tycker att eksemen passar in på båda. Just de i hårbotten är det mest besvärande nu, och det lutar ju mer åt psoriasis.
Vad tror du?

Hej!
Du beskriver bra hur du funderar över diagnosen, och det du har i hårbotten kan mer leda tankarna till psoriasis (eller kanske mjälleksem, seborroiskt eksem).
Jag tycker inte att du ska acceptera en diagnos utan undersökning, och jag som inte heller har undersökt dig kan ju inte heller ge någon diagnos! Hör av dig till läkaren igen eller sök en annan, och be att få visa upp de områden av huden där du har dina problem.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 februari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!