Ange ditt sökord

Annons:

Atopiskt eksem – alternatvia behandlingar

Min son nu 27 år har haft eksem sedan andra levnadsdagen. Eksemet har blivit värre, periodvis över hela kroppen med stark klåda, sömnbrist och allt vad det innebär. Arbetslös tex. Finns det några seriösa uppgifter om förbättring genom alternativa behandlingar? Tänker tex på Noni-juice som försäljarna lovar underverk med men som är dyrt. Själv har mitt eksem försvunnit med medelåldern.

Hej!
Vilket lidande detta innebär för din son! Tyvärr finns inga revolutionerande alternativa behandlingar. Dock finns inga "hopplösa " fall heller! Det är av största vikt att din son har en kunnig specialist att vända sig till vid försämring. Det har kommit en ny grupp lokalbehandlingsmedel som inte är kortison (ex Protopic), nya bättre mjukgörare, effektivare ljusbehandlingar etc. Det finns också en del mer kunskap om stressens betydelse för att försämra eksem och andra hudsjukdomar (arbetslöshet är tex en stressfaktor). Din son behöver ha en förstående hudspecialist med kontinuitet i behandlingen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 20 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: