Ange ditt sökord

Annons:

Atopiskt eksem – alternatvia behandlingar

Min son nu 27 år har haft eksem sedan andra levnadsdagen. Eksemet har blivit värre, periodvis över hela kroppen med stark klåda, sömnbrist och allt vad det innebär. Arbetslös tex. Finns det några seriösa uppgifter om förbättring genom alternativa behandlingar? Tänker tex på Noni-juice som försäljarna lovar underverk med men som är dyrt. Själv har mitt eksem försvunnit med medelåldern.

Hej!
Vilket lidande detta innebär för din son! Tyvärr finns inga revolutionerande alternativa behandlingar. Dock finns inga "hopplösa " fall heller! Det är av största vikt att din son har en kunnig specialist att vända sig till vid försämring. Det har kommit en ny grupp lokalbehandlingsmedel som inte är kortison (ex Protopic), nya bättre mjukgörare, effektivare ljusbehandlingar etc. Det finns också en del mer kunskap om stressens betydelse för att försämra eksem och andra hudsjukdomar (arbetslöshet är tex en stressfaktor). Din son behöver ha en förstående hudspecialist med kontinuitet i behandlingen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 20 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!