Ange ditt sökord

Annons:

Atopiskt eksem

Hej! Jag har en eksemartad hud i ansiktet som jag tolkar som atopiskt eksem o som jag nog tyvärr delvis orsakat själv gm mycket duschning och slarv med mjukgörande kräm. Huden är röd, kliar litegrann ibland (dock inget problem, ingen klåda) och över pannan finns lite turgor och huden liksom sträcker lite och det tar emot att kraftigt rynka pannan uppåt (muskelpåverkan?). Jag smörjer numera in mig regelbundet med propyless men bör jag också gå över till kortisonbehandling? Problemet för mig är ffa den ständiga rödheten. Kan det vara farligt att inte behandla med kortison, att huden liksom stressas i onödan. Kan eksemet med noggrann behandling med tiden läka ut eller kommer jag alltid ha röd hud i ansiktet? Hur kan en lämplig behandlingsplan se ut över tiden? Använder också Differin över ansiktet mot acne och detta torkar ju också ut.

Svar till signaturen Håkan.
Om man har eksem i ansiktet bör man behandla med hydrokortisonkräm och mjukgörande. Om man ej behandlar ordentligt lider man i onödan av torr hud, rodnad och klåda.
Med rätt behandling kan du bli i stort sett besvärsfri även om atopiskt eksem ej går att bota. Problem kan uppstå om man har både acne och atopiskt eksem med rodnad och torr hud i ansiktet. Behandling mot acne torkar ofta ut huden. Man får behandla omväxlande eksemet och acnen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 4 april, 2002 Publicerad: 4 april, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: