Ange ditt sökord

Annons:

Atopiskt eksem

Min dotter är 3 mån och har eksem i knä- armveck och under ögonen. Eksemen kom för fem dagar sedan. När hon var 2 veckor gammal slutade jag med mjölkprodukter för att se om det hjälpte hennes magont, vilket det gjorde till viss del. Jag har inte tillfört något nytt i min kost som kan tänkas ge henne utslag. Nu undrar jag om det finns eller är några födoämnen som jag bör undvika eller bör äta för hennes skull när det gäller eksemen?

Hej!
Atopiskt eksem börjar ofta tidigt, under första levnadsåret. Din fråga angående kost under amning, har debatterats mycket liksom frågan om amningens eventuella positiva skyddande effekt mot eksem och allergier. Idag vet vi inte tyvärr inte svaret på dessa frågor. Som hudpecialist ser jag att det viktigaste för dig och din dotter just nu, är att ni får kontakt med hudspecialist, för information, eksemskola, eventuell behandlingshjälp mm.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: