Ange ditt sökord

Annons:

Atopiskt eksem

Min dotter är 3 mån och har eksem i knä- armveck och under ögonen. Eksemen kom för fem dagar sedan. När hon var 2 veckor gammal slutade jag med mjölkprodukter för att se om det hjälpte hennes magont, vilket det gjorde till viss del. Jag har inte tillfört något nytt i min kost som kan tänkas ge henne utslag. Nu undrar jag om det finns eller är några födoämnen som jag bör undvika eller bör äta för hennes skull när det gäller eksemen?

Hej!
Atopiskt eksem börjar ofta tidigt, under första levnadsåret. Din fråga angående kost under amning, har debatterats mycket liksom frågan om amningens eventuella positiva skyddande effekt mot eksem och allergier. Idag vet vi inte tyvärr inte svaret på dessa frågor. Som hudpecialist ser jag att det viktigaste för dig och din dotter just nu, är att ni får kontakt med hudspecialist, för information, eksemskola, eventuell behandlingshjälp mm.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!