Ange ditt sökord

Annons:

Atopiska vinterfötter

Hej.
Jag är en tjej på 16 år som lider av atopiska vinterfötter. När jag var liten var det värre men det har blivit lite bättre med åren. Fötterna får blåsor som avger vätska, hårdnar och sedan spricker och det gör fötterna röda och ömma så jag har ont när jag går. Så håller det på både sommar och vinter och jag smörjer med Locobase Repair varje dag och kväll innan jag går och lägger mig och sover då med bomullssockar på men det blir inte bättre. Jag undrar därför vad ska jag göra och skulle vilja få tips på några bra salvor/krämer som jag kan använda!

Jag är tacksam för svar för jag upplever det här som ett stort och jobbigt problem.

Blåsbildning brukar inte normalt höra till "Atopiska vinterfötter", vilket gör mig lite undrande. Annars brukar feta och mjukgörande krämer ha bäst effekt. Kan ibland vara värt att pröva något annat som t.ex Ceridal. Är det klåda i huden, är det sannolikt en viss komponent av eksematisering och inte bara torr hud. Då kan det vara värt att lägga till en kortisonkräm i perioder. Receptfritt kan man bara få köpa svag Hydrokortison eller ifall det finns misstanke om lite infektion i sprickorna är nog Cortimyk eller Daktacort-kräm bättre. Smörj 1 gång/dag under 2 veckor för att utvärdera eventuell god effekt. Blir det bättre är det inget farligt att underhålla med det nån gång i veckan. Blir det inte bättre, får behandlande läkare göra bedömning om att använda en starkare kortisonkräm eller t.ex försök med UV-ljusbehandling.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 7 juni, 2006 Publicerad: 7 juni, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: