Ange ditt sökord

Annons:

Atopiska vinterfötter

Hej.
Jag är en tjej på 16 år som lider av atopiska vinterfötter. När jag var liten var det värre men det har blivit lite bättre med åren. Fötterna får blåsor som avger vätska, hårdnar och sedan spricker och det gör fötterna röda och ömma så jag har ont när jag går. Så håller det på både sommar och vinter och jag smörjer med Locobase Repair varje dag och kväll innan jag går och lägger mig och sover då med bomullssockar på men det blir inte bättre. Jag undrar därför vad ska jag göra och skulle vilja få tips på några bra salvor/krämer som jag kan använda!

Jag är tacksam för svar för jag upplever det här som ett stort och jobbigt problem.

Blåsbildning brukar inte normalt höra till "Atopiska vinterfötter", vilket gör mig lite undrande. Annars brukar feta och mjukgörande krämer ha bäst effekt. Kan ibland vara värt att pröva något annat som t.ex Ceridal. Är det klåda i huden, är det sannolikt en viss komponent av eksematisering och inte bara torr hud. Då kan det vara värt att lägga till en kortisonkräm i perioder. Receptfritt kan man bara få köpa svag Hydrokortison eller ifall det finns misstanke om lite infektion i sprickorna är nog Cortimyk eller Daktacort-kräm bättre. Smörj 1 gång/dag under 2 veckor för att utvärdera eventuell god effekt. Blir det bättre är det inget farligt att underhålla med det nån gång i veckan. Blir det inte bättre, får behandlande läkare göra bedömning om att använda en starkare kortisonkräm eller t.ex försök med UV-ljusbehandling.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 juni, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!