Ange ditt sökord

Annons:

Atopiska vinterfötter

Hej.
Jag är en tjej på 16 år som lider av atopiska vinterfötter. När jag var liten var det värre men det har blivit lite bättre med åren. Fötterna får blåsor som avger vätska, hårdnar och sedan spricker och det gör fötterna röda och ömma så jag har ont när jag går. Så håller det på både sommar och vinter och jag smörjer med Locobase Repair varje dag och kväll innan jag går och lägger mig och sover då med bomullssockar på men det blir inte bättre. Jag undrar därför vad ska jag göra och skulle vilja få tips på några bra salvor/krämer som jag kan använda!

Jag är tacksam för svar för jag upplever det här som ett stort och jobbigt problem.

Blåsbildning brukar inte normalt höra till "Atopiska vinterfötter", vilket gör mig lite undrande. Annars brukar feta och mjukgörande krämer ha bäst effekt. Kan ibland vara värt att pröva något annat som t.ex Ceridal. Är det klåda i huden, är det sannolikt en viss komponent av eksematisering och inte bara torr hud. Då kan det vara värt att lägga till en kortisonkräm i perioder. Receptfritt kan man bara få köpa svag Hydrokortison eller ifall det finns misstanke om lite infektion i sprickorna är nog Cortimyk eller Daktacort-kräm bättre. Smörj 1 gång/dag under 2 veckor för att utvärdera eventuell god effekt. Blir det bättre är det inget farligt att underhålla med det nån gång i veckan. Blir det inte bättre, får behandlande läkare göra bedömning om att använda en starkare kortisonkräm eller t.ex försök med UV-ljusbehandling.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 juni, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.