Ange ditt sökord

Annons:

Atopiska eksem

Hej. Jag har en dotter som är 14 år som har glutenintolerans och atopiska eksem. Denna diagnos har hon haft sedan ca 10 månaders ålder. Hennes läkare säger att hon inte får vistas ihop med pälsdjur pga hennes eksem, eftersom hon då kan utveckla astma. Är detta rätt eller fel?

Hej!
En väldigt svår fråga. Det råd som du har fått att undvika pälsdjur till barn med eksem, har varit det råd som "gällt" tidigare. Numera diskuteras det mycket vilka råd man egentligen kan ge, när vi inte alls vet vad det har för betydelse för utvecklingen av astma, om barnet träffar pälsdjur eller ej. Det finns tom forskning som talar för att vårt samhälle med "överdriven" hygien, gör att barnen lättare blir allergiska. Det har tex visats att barn i jordbrukarfamiljer får mindre allergier än "stadsbarn".
Däremot om din dotter får astma, så gäller fortfarande att hon bör undvika pälsdjuren och annat som utlöser hennes astma.
FN

Läs mer om allergier på www.allergi.nu

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 6 juni, 2005 Publicerad: 6 juni, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: