Ange ditt sökord

Annons:

Atopiska eksem

Hej. Jag har en dotter som är 14 år som har glutenintolerans och atopiska eksem. Denna diagnos har hon haft sedan ca 10 månaders ålder. Hennes läkare säger att hon inte får vistas ihop med pälsdjur pga hennes eksem, eftersom hon då kan utveckla astma. Är detta rätt eller fel?

Hej!
En väldigt svår fråga. Det råd som du har fått att undvika pälsdjur till barn med eksem, har varit det råd som "gällt" tidigare. Numera diskuteras det mycket vilka råd man egentligen kan ge, när vi inte alls vet vad det har för betydelse för utvecklingen av astma, om barnet träffar pälsdjur eller ej. Det finns tom forskning som talar för att vårt samhälle med "överdriven" hygien, gör att barnen lättare blir allergiska. Det har tex visats att barn i jordbrukarfamiljer får mindre allergier än "stadsbarn".
Däremot om din dotter får astma, så gäller fortfarande att hon bör undvika pälsdjuren och annat som utlöser hennes astma.
FN

Läs mer om allergier på www.allergi.nu

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 6 juni, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!