Ange ditt sökord

Annons:

Atopiska eksem

Hej!!
Jag är en sorgsen tjej på 28 år. Anledningen till min ledsnad är mina gräsliga atopiska eksem. Jag, som många andra fick diagnosen då jag var barn, man sade att de skulle växa bort, vilket inte skedde.
Jag lider otroligt av dessa. De vandrar på kroppen, just nu är de värst på händerna. För ett tag sedan var det en människa som frågade om jag hade brännskadat mig. Jag har även runt ögonen, på pannan, armarna, benen och hårbotten.Det är öppna vätskande sår, som blöder.

Det finns inte ett ställe på kroppen som inte varit drabbat. Möjligen undersidan av foten (vad beror det på?).

Jag behandlar med Elocon, Betnovat med stark chinoform och Fenuril. Detta hjälper litegrann. Eftersom dessa är några av de starkaste salvorna på marknaden är jag ledsen. Känner att om inte ens de hjälper mig, ska jag behöva leva med detta elände hela livet?

Tacksam för svar!
Mvh

Hej!
Din beskrivning är verkligen målande av hur svårt det kan vara att ha atopiskt eksem som vuxen! Du har starka och adekvata läkemedel och de hjälper inte tillräckligt. Det viktigaste i din situation är att få kontakt med en hudspecialist som kan följa med i de olika faser som ditt eksem har. När det är som värst räcker inte de läkemedel du fått. Det behövs kanske tillägg: Ljusbehandling, kanske pröva tacrolimus eller pimecrolimus (nya antiinlammatoriska medel som inte innehåller kortison) eller tom någon systemeisk (tablett-) behandling. Du kan antagligen ha hjälp av att prata igenom din livssituation också: Hur mycket stress har du i tillvaron? kan du undvika en del stress?
Så om du inte har en hudspecialist att vända dig till, be vårdcentralen om remiss!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: