Ange ditt sökord

Annons:

Atopiska eksem

Hej!!
Jag är en sorgsen tjej på 28 år. Anledningen till min ledsnad är mina gräsliga atopiska eksem. Jag, som många andra fick diagnosen då jag var barn, man sade att de skulle växa bort, vilket inte skedde.
Jag lider otroligt av dessa. De vandrar på kroppen, just nu är de värst på händerna. För ett tag sedan var det en människa som frågade om jag hade brännskadat mig. Jag har även runt ögonen, på pannan, armarna, benen och hårbotten.Det är öppna vätskande sår, som blöder.

Det finns inte ett ställe på kroppen som inte varit drabbat. Möjligen undersidan av foten (vad beror det på?).

Jag behandlar med Elocon, Betnovat med stark chinoform och Fenuril. Detta hjälper litegrann. Eftersom dessa är några av de starkaste salvorna på marknaden är jag ledsen. Känner att om inte ens de hjälper mig, ska jag behöva leva med detta elände hela livet?

Tacksam för svar!
Mvh

Hej!
Din beskrivning är verkligen målande av hur svårt det kan vara att ha atopiskt eksem som vuxen! Du har starka och adekvata läkemedel och de hjälper inte tillräckligt. Det viktigaste i din situation är att få kontakt med en hudspecialist som kan följa med i de olika faser som ditt eksem har. När det är som värst räcker inte de läkemedel du fått. Det behövs kanske tillägg: Ljusbehandling, kanske pröva tacrolimus eller pimecrolimus (nya antiinlammatoriska medel som inte innehåller kortison) eller tom någon systemeisk (tablett-) behandling. Du kan antagligen ha hjälp av att prata igenom din livssituation också: Hur mycket stress har du i tillvaron? kan du undvika en del stress?
Så om du inte har en hudspecialist att vända dig till, be vårdcentralen om remiss!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!