Ange ditt sökord

Annons:

Ansiktsutslag

Hej!

Man i 26 årsåldern som aldrig har haft problem med eksem eller utslag.
Har de senaste veckorna fått kraftiga utslag/sår i ansiktet, mest på kinderna. Utslagen kliar och svider. De är röda och ganska många, varierar i storlek men de flesta är lite mindre än en centimeter i diameter inga utslag är större än en cenimeter. Det är mest koncentrerat på min högra kind men även vänster kind har ett antal (5-6 stycken utslag). Inga utslag i pannan eller i direkt anslutning till munnen eller ögonen.

Tack på förhand!

Svårt att säga vad detta kan vara på din beskrivning. Kan det vara Rosacea? Då ses ofta röda små knölar (papler) och varblåsor (pustler) på kinder näsa panna. Rosacea kan utlösas av sol. Det kan också vara någon form av solutslag, så kallad polymorf ljusdermatos. Läs om Rosacea och soleksem och solkänslighet i dermatologens patientinformation här på vår hemsida och se om symtomen kan stämma med dina besvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!