Ange ditt sökord

Annons:

Ansiktsrodnad

Hej,
Jag är 24 år och har alltid haft väldigt känslig hud i ansiktet, framförallt kinderna. Jag blir väldigt lätt generad om jag ställs inför pressade eller stressande situationer.
När jag dricker alkohol blir jag också väldigt röd om kinderna. Det börjar redan efter t ex ett glas vin eller en öl men försvinner efter en timma eller två.
Detta är ett stort bekymmer då jag som person alltid trivts bland människor men på senare år har det blivit allt jobbigare och jag börjar känna mig mer och mer "socialt handikappad".

Jag tror inte på terapi då det rodnaden framkommer av alkohol (vilket borde vara ett av fysiska själ) och det är vid de situationerna jag lider mest. Eftersom jag drar mig för att t ex gå ut och äta då jag vet att jag blir röd om kinderna av alkoholen och alltid får kommentarer om det.

Finns det någonting att göra åt detta på kirurgisk eller medicinsk väg, har du så fall ngt tips om ngn person eller hemsida som jag kan kontakta för att få hjälp.

Tack på förhand!

Svar till signaturen Kalle
Alkohol vidgar blodkärlen, det känner man till sedan lång tid. Hur känsliga blodkärlen är för påverkan av alkohol är mycket individuellt. Det finns mig veterligen ingen annan "behandling" än att låta bli att dricka alkohol. Jag vet ingen kirurgisk eller medicinsk behandling just mot denna speciella reaktion. Jag har i tidigare svar diskuterad möjlighet till psykologisk träning vid problem med rodnad men det ligger ju också mer på ett psykologiskt plan.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 26 juli, 2002 Publicerad: 26 juli, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: