Ange ditt sökord

Annons:

“Ansiktshetta”

Hej! Jag är en tjej på 27 år som önskar information om vart jag kan vända mig med min fråga. Jag har problem med av att när jag står i centrum ex när någon frågar något jag inte var beredd på eller när jag är stressad så blir jag pionröd fläckig i hela ansiktet och ner mot halsen. Detta har blivit värre och värre de senaste 4 åren(har inte haft det förut). Jag kan känna lite innan det kommer och sen blir det bara värre och värre-det känns som någon slags panikkänsla. Nu har det kommit till en gräns att jag måste göra något åt det, jag har tankar att hoppa av skolan (läser till lärare) för att jag inte klarar att gå upp och göra redovisningar pga denna åkomma. För en tid sen fick jag höra av en kompis kompis att hon för flera år sedan genomgått en operation för just att bli av med "hettan" i ansiktet. De brände av nerver tror jag inne i armhålan… I alla fall så undrar jag vad det finns det att göra, vem kontaktar jag?????
Med vänlig hälsning en tjej som fått nog!

Svar till zacha
Idag finns god hjälp att få mot olika så kallade fobier såsom torgskräck, panikångest och ångest att tala inför grupp. Vänd dig till en legitimerad psykolog som kan hjälpa dig att träna bort detta med mycket konkret inriktade behandlingsprogram. Den typ av operation du nämner har man delvis gått ifrån på grund av risk för biverkningar. Denna typ av operation utförs av kärlkirurg.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 23 september, 2002 Publicerad: 23 september, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: