Ange ditt sökord

Annons:

Ansiktseksem

Hej!
Jag har en son som är 13 år gammal. Han har sen ca 5 år tillbaka ett besvärligt ansiktseksem; små ilsket röda utslag under näsvingarna. Har prövat cortison i olika styrkor - även lokal antibiotika. Det kan försvinna för en kort tid men kommer snabbt tillbaka. Vad kan detta vara?
Han har inga andra eksem, inte heller besvär med acne.

Hej!
Det du beskriver låter mest som seborroiskt eksem (=mjälleksem). Det kan behandlas med svag hydrokortison (receptfri) men inte gärna starkare kortisonpreparat för då kan man få en annan hudsjukdom som kallas perioral dermatit (se dermatologens patientinformation!). En hudläkare kan skriva ut ett alternativt preparat, tex ichtammolkräm eller svavelkräm.
FN

Läs vanliga frågor och svar om seborroiskt eksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!