Ange ditt sökord

Annons:

Ang psoriasis som barn

Fick psoriasis när jag var ungefär 8 år och hade efter det väldiga problem med den till en ålder av ungefär 16-17 år. Efter det försvann den nästan helt och har idag ytterst små besvär med väldigt ytlig psoriasis i hårbotten under vintrarna. Kan tillägga att jag aldrig har behandlats för min psoriasis. Jag har läst att om man har det som barn så är risken större att den yttrar sig mer i vuxen ålder, men i mitt fall verkar det vara tvärt om. Hur kan det komma sig? Kan det ha att göra med dessa utlösande faktorer?

Hej!
Det är väldigt svårt att svara generellt om hur psoriasis kommer att bli hos en enskild patient utifrån när den började, det kan se olika ut. Det finns patienter med svår psoriasis som fått sin sjukdom i barndomen och som sedan har oförändrat eller värre, men även sådana som du där det läker ut mer eller mindre. Det går inte att säkert säga om detta beror på arv eller miljö, sannolikt en kombination av båda.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 september, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!