Ange ditt sökord

Annons:

Ang mkt genomskinlig hud i ansiktet

Hej!

Jag är en tjej på 20 år som har mkt ljust hår och blek tunn hy. I sig är det inte ett problem för mig även om jag aldrig blir riktigt brun och vacker, men jag HATAR mina blodkärl vid tinningarna. De är mkt tydliga och jag tycker det se ålderdomligt och äckligt ut. Försöker dölja det med håret men är ju tråkigt ändå.

Det är alltså inte små blodkärl som vissa har problem med på kinder och dyl utan stora normala kärl som bara syns igenom min hy. Att jag har svårt att få färg och speciellt i ansiktet då jag har fräknar gör ju inte saken bättre. Dessutom tycker jag att blodkärlen verkar synas tydligare nu än vad de gjorde för bara nåt år sedan.

Finns det nånting man kan dölja det med i dagens läge som är effektivt? Smink som jag har provat har ej varit effektivt. Kanske kan ni ge tips om vart jag kan vända mig kosmetiskt?

Mycket tacksam för svar!/ MVH Sofie

Om det rör sig om artärer som skimrar genom huden kan man ju ej ta bort dem, de försörjer ju huden med syre. Mindre kärl kan möjligen brännas med hjälp av pulsad färglaser. Föreslår att du tar kontakt med någon privatpraktiserande hudläkare eller plastikkirurg som har denna laser-behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: