Ange ditt sökord

Annons:

Alternativ behandling vid urtikaria?

Hejsan!!

Jag tänkte bara säga att jag får nässelutslag vid vatten, köld, stress, nervositet, fysisk ansträngning (svett) och värme.
Jag har läst mycket här på sidan men ingen verkar ta urticaria allvarligt.
Mitt liv har börjat bli meningslöst. Alla får samma svar.
Hur stor är chansen att det går över med antihistamin (har haft det i ett år)? Finns det någon annan alternativ behandling?

Det var mycket tråkigt om du fått intrycket av att vi som svarar här på hemsidan inte tar urticaria på allvar. Så är inte fallet, tvärtom har både jag och Filippa vid flera tillfällen skrivit utförligt om olika typer av urticaria och dess behandling. Däremot är de ju så att man inte alltid hittar någon bakomliggande orsak till långdragen ständigt återkommande urticaria och detta är ju mycket jobbigt för den som har dessa symtom och också för oss läkare som inte kan hitta orsak hur mycket vi än försöker. Urticaria finns också bra beskrivet i dermatologens patientinformation på vår hemsida. Den bästa behandlingen är att ta antihistamin regelbundet varje dag innan man fått utslag. Chansen är då 80% att nässelutslagen går bort. Vid svår urticaria finns det alternativa behandlingar som man får pröva sig fram till i samråd med sin läkare. Du har ju fysikalisk urticaria och det brukar oftast försvinna av sig självt så småningom.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 10 november, 2003 Publicerad: 10 november, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: