Ange ditt sökord

Annons:

Alopecia areata hos barn?

Hej!

Vår lille son som är drygt fyra år gammal har börjat att tappa hår. Det började för ca 2 månader sedan och han har tappat 2 fläckar som är ca 4-5cm i diameter under den tiden plus att vi upptäckt 2st små fläckar där det också lossnat hår. Det har inte varit så att det lossnat stora tussar utan det lossnar hårstrån lite nu och då!

Vi har varit hos en hudläkare som trodde att det kunde vara Alopecia Areata. Dom tog även prover på svamp/eksem i hårbotten eftersom han har en gul-gråaktig beläggning i hårbotten på en del ställen! Är det troligt att det är Alopecia Areata det rör sig om eller beror hårbortfallet på eksemet? Hur lång tid brukar normalt hårbortfallet pågå vid Alopecia Areata? Hur god/dålig är prognosen för ett barn?

Jag läste om ett schampo som hette Nisim NewHair Biofactors som skulle vara bra mot håravfall typ Alopecia Areata. Har ni några åsikter om detta medel kan vara bra att prova?

Hoppas ni kan svara för vi mår jättedåligt över ovissheten att inte veta hur mycket hår han kommer att tappa!

På beskrivningen av din sons håravfall låter det precis som alopecia areata. Om den gulgrå beläggningen finns på ställen där håret är normalt har det troligen ej med håravfallet att göra. Det som är typiskt för alopecia areata är just att det uppstår runda eller ovala 2-5 cm-stora helt kala fläckar där hårbotten ser normal ut. Prognosen är god hos barn. Hos 90% återkommer håret inom ett år. Jag tror inte att det schampo som du skriver om kan ha någon som helst effekt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 15 januari, 2004 Publicerad: 15 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: