Ange ditt sökord

Annons:

Aloe Vera

Hej Jag har haft handeksem i 15 år, det blev bättre när jag inte åt mjölkprodukter men försvann aldrig helt. Nu har jag druckit lite Aloe Vera gel varje dag i 2 månader och nu har eksemet försvunnit helt.
Skulle ni vilja prova på era patienter?
MVH
Lisa

Svar till Lisa
Tack Lisa för tipset. Kanske läser någon med handeksem ditt råd och prövar. Det är aldrig fel. Däremot måste jag i mitt yrke som läkare alltid ge behandling enligt vetenskap och beprövad erfarenhet. Jag har inte sett någon studie som påvisat effekt av aloe vera vid handeksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 februari, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Hud & Hår

Kan hund bära på människoskabb?

Kan hund bära på människoskabb? Jag undrar hur man behandlar hunden om familjen drabbats av skabb (människoskabb). Kläder ska tvättas och möbler och mattor tvättas eller vädras i flera dygn. Hur gör man med hunden? Kan den bära skabb som sedan återsmittar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: