Ange ditt sökord

Annons:

Allergiskt eksem?

Har precis skaffat kattunge. Nu, efter fem dagar, börjar jag få kliande eksem på händerna. Kan det vara så att jag reagerar på kattungens slickande av mina händer?

Hej!
Ja det kan vara en irritationsreaktion på kattungens slickande, särskilt om du har en eksembenägen hud, dvs reagerar lätt mot tex tvättmedel eller andra kontaktämnen. Allergenet, dvs det äggviteämne som gör att vi nyser eller kan få astma av katter, sitter i hårsäckarna på katten och ger dig alltså knappast eksem på händerna. Med andra ord är det inte säkert att du är allergisk mot katten.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!