Ange ditt sökord

Annons:

Allergiska utslag av vatten

Hejsan!
Jag har flyttat till en större stad för tre månader sedan. Nästan omedelbart fick jag böjveckseksem och kliande utslag på halsen. Tidigare när jag besökt staden och duschat i en annan lägenhet har jag fått extremt torr hud samt mindre utslag. Har kontaktat läkare och periodvis behandlat mig med kortisonsalva, men det hjälper inte. Utslagen blir bara värre och värre och kliar fruktansvärt. Huden är torr och tjock på ytan, känns sträv. Utslagen är prickar på hela kroppen, rödflammig, torr hy på hals och fjällande hy i ansikte. Jag undrar vad detta kan bero på när jag inte tidigare haft sådana utslag? Har hört att man kan vara allergisk mot vissa ämnen i vattnet som tillsätts i reningsprocessen. Orkar inte ha det så här längre. Tacksam för svar. Mvh Jenny

Hej!
Det är mindre troligt att du reagerar mot något i kranvatten. Däremot spelar säkert miljön någon roll för ditt eksem, eftersom det kom just när du flyttade. Miljöfaktorerna kan vara många olika: Även stress, hur mycket man svettas etc kan spela roll för eksemet. Det kan också ibland röra sig om allergi mot kvalster/mögel i omgivningen. Du bör därför söka en hudspecialist för att behandla ditt eksem i första hand, och kanske också utreda eventuella orsaker.
FN

Läs mer om allergier på www.allergi.nu

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 november, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: