Ange ditt sökord

Annons:

Allergiska utslag av vatten

Hejsan!
Jag har flyttat till en större stad för tre månader sedan. Nästan omedelbart fick jag böjveckseksem och kliande utslag på halsen. Tidigare när jag besökt staden och duschat i en annan lägenhet har jag fått extremt torr hud samt mindre utslag. Har kontaktat läkare och periodvis behandlat mig med kortisonsalva, men det hjälper inte. Utslagen blir bara värre och värre och kliar fruktansvärt. Huden är torr och tjock på ytan, känns sträv. Utslagen är prickar på hela kroppen, rödflammig, torr hy på hals och fjällande hy i ansikte. Jag undrar vad detta kan bero på när jag inte tidigare haft sådana utslag? Har hört att man kan vara allergisk mot vissa ämnen i vattnet som tillsätts i reningsprocessen. Orkar inte ha det så här längre. Tacksam för svar. Mvh Jenny

Hej!
Det är mindre troligt att du reagerar mot något i kranvatten. Däremot spelar säkert miljön någon roll för ditt eksem, eftersom det kom just när du flyttade. Miljöfaktorerna kan vara många olika: Även stress, hur mycket man svettas etc kan spela roll för eksemet. Det kan också ibland röra sig om allergi mot kvalster/mögel i omgivningen. Du bör därför söka en hudspecialist för att behandla ditt eksem i första hand, och kanske också utreda eventuella orsaker.
FN

Läs mer om allergier på www.allergi.nu

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 november, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.