Ange ditt sökord

Annons:

Allergiska utslag av vatten

Hejsan!
Jag har flyttat till en större stad för tre månader sedan. Nästan omedelbart fick jag böjveckseksem och kliande utslag på halsen. Tidigare när jag besökt staden och duschat i en annan lägenhet har jag fått extremt torr hud samt mindre utslag. Har kontaktat läkare och periodvis behandlat mig med kortisonsalva, men det hjälper inte. Utslagen blir bara värre och värre och kliar fruktansvärt. Huden är torr och tjock på ytan, känns sträv. Utslagen är prickar på hela kroppen, rödflammig, torr hy på hals och fjällande hy i ansikte. Jag undrar vad detta kan bero på när jag inte tidigare haft sådana utslag? Har hört att man kan vara allergisk mot vissa ämnen i vattnet som tillsätts i reningsprocessen. Orkar inte ha det så här längre. Tacksam för svar. Mvh Jenny

Hej!
Det är mindre troligt att du reagerar mot något i kranvatten. Däremot spelar säkert miljön någon roll för ditt eksem, eftersom det kom just när du flyttade. Miljöfaktorerna kan vara många olika: Även stress, hur mycket man svettas etc kan spela roll för eksemet. Det kan också ibland röra sig om allergi mot kvalster/mögel i omgivningen. Du bör därför söka en hudspecialist för att behandla ditt eksem i första hand, och kanske också utreda eventuella orsaker.
FN

Läs mer om allergier på www.allergi.nu

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 november, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!