Ange ditt sökord

Annons:

Allergisk reaktion/eksem?

Hej!
Jag har problem med “ett” utslag, som dök upp för ca 1 vecka sedan. Det är “röda prickar” i klungor på ca 10 cm i diameter. Det började på bröstet, och jag trodde att det var någon parfym jag inte tålde (är eg. inte allergisk, förutom nickelallergi) , senare på kvällen dök ett nytt utslag upp, med likadan utformning, på höger knäskål, dagen efter på höger arm, och nu då halsen och vänster armled. Jag kan inte förstå vad dem beror på. Men det kliar något fruktansvärt.

Det ser nästan ut som små, små blåsor, men dem vätskar inte, och jag har prövat en hydrokortison salva jag har hemma, men utan verkan. Vad tror ni? Är det någon form av allergi, jag tänker på tvättmedel eller liknande, men har aldrig bytt tvättmedel, och använder inte halsduk. … hmm..
Söka läkare, eller går det över?

Utslag som kommer på detta sättet är svårt att säga varför Du fått dem. Ibland kan utslag komma i samband med virusinfektioner, men då brukar man vara mer eller mindre sjuk med feber. Tvättmedelsallergi är numer mycket sällsynt, så det tror jag inte. Smörj med Din Hydrokortisonkräm 2 ggr/dag, och blir Du inte bättre, tycker jag Du ska visa upp utslagen för Din husläkare.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: