Ange ditt sökord

Annons:

Allergisk reaktion/eksem?

Hej!
Jag har problem med "ett" utslag, som dök upp för ca 1 vecka sedan. Det är "röda prickar" i klungor på ca 10 cm i diameter. Det började på bröstet, och jag trodde att det var någon parfym jag inte tålde (är eg. inte allergisk, förutom nickelallergi) , senare på kvällen dök ett nytt utslag upp, med likadan utformning, på höger knäskål, dagen efter på höger arm, och nu då halsen och vänster armled. Jag kan inte förstå vad dem beror på. Men det kliar något fruktansvärt.

Det ser nästan ut som små, små blåsor, men dem vätskar inte, och jag har prövat en hydrokortison salva jag har hemma, men utan verkan. Vad tror ni? Är det någon form av allergi, jag tänker på tvättmedel eller liknande, men har aldrig bytt tvättmedel, och använder inte halsduk. ... hmm..
Söka läkare, eller går det över?

Utslag som kommer på detta sättet är svårt att säga varför Du fått dem. Ibland kan utslag komma i samband med virusinfektioner, men då brukar man vara mer eller mindre sjuk med feber. Tvättmedelsallergi är numer mycket sällsynt, så det tror jag inte. Smörj med Din Hydrokortisonkräm 2 ggr/dag, och blir Du inte bättre, tycker jag Du ska visa upp utslagen för Din husläkare.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!