Ange ditt sökord

Annons:

Allergisk mot enda botemedlet?

Hej. Jag har haft perioral dermatit i drygt 4år nu och är väldigt trött på det minst sagt. Gick på en kur Tetralysal efter ett år och och det hjälpte bra mot utslagen. Nackdelen var dock att jag fick mkt eksem/ utslag på skuldror och bröst av medecinen. Min läkare hävdade dock att det inte var osakat av medecinen och jag hade utslag ända tills jag avslutade kuren tre månader senare. Utslagen i ansiktet var borta ett tag men efter drygt ett år påbörjade jag en ny kur och fick då direkt tillbaka prickarna på rygg och bröst igen, jag avslutade därför kuren och har levt med utslag i ansiktet de senaste två åren. Jag har nu två frågor. 1) Hur länge tar det i genomsnitt tills sjokdomen ger med sig och gör den någonsin det? 2) Jag funderar på att påbörja en ny kur tetralysal i höst för jag orkar inte se ut så här längre. Jag vet att jag kommer att få utslag men är det farligt för kroppen eller är det ok?

Tack på förhand

Hej
"Standardbehandling" för perioral dermatit är Tetralysal, men så lång ids behadnling som du beskriver brukar inte behövas. Det är ovanligt med hudutslag av Tetralysal, men eftersom det kom tillbaka när du började om medicineringen så låter det ju som om det finns ett samband. Du bör ta upp det med läkaren igen, eftersom vi vill anmäla alla oväntade/ovanliga läkemedelsbiverkningar till Läkemedelsverket.
Beträffande vidare behandling kan du väl ta upp ev alternativ med din läkare som behandlat dig hittills. Eventuellt kan det vara aktuellt med Roaccutan, alltså A-vitaminsyra som används vid acne i första hand.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!