Ange ditt sökord

Annons:

Allergi

Hej
Jag är 14 år och är allergisk mot ägg, soja, nötter, kiwi, banan.
ägg och soja får jag utslag av om jag äter det. Nötter äter jag aldrig för jag fick en prognos tidigare att jag kan dö om jag äter det.
Kiwi och banan får jag svullna läppar av.
Men min fråga var att jag har så många allergier och har hört talas om en behandling som tar bort alla allergier.
Nu undrar jag om jag (som 14åring) kan utföra denna behandling, och i så fall borde det väl inte kosta något eftersom jag är inom barn-och ungdom.
Tacksam för svar!

Bästa sign Kiwi,
Den behandling Du åsyftar som tar bort allergiska symptom är säkert en s.k. allergivaccination eller hyposensibilisering. Det är en typ av vaccinationsbehandling, som sträcker sig över 3-4 år, men gäller enbart pollen och ibland pälsdjursallergi. Man kan alltså ej utföra denna behandling när det gäller födoämne. Men det är viktigt att Du har bra mediciner om Du av misstag skulle få i Dig mat som du reagerar mot.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 22 juni, 2003 Publicerad: 22 juni, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: