Ange ditt sökord

Annons:

Akneproblem

Hej

Jag har fått ett litet annorlunda problem nu på senare tid och undrar om ni kan försöka förklara detta: Jag har ätit två 4månaderskurer med roaccutan och efter det har aknen alltid kommit tillbaka. Så nu på senare tid har jag behandlat med aberela i ansiktet för att få bort aknen.

Nu för ca 3 veckor sedan slutade jag med aberelan, jag blev helt enkelt less på att alltid vara torr och röd i ansiktet. Det jag har märkt är att jag får inte så mycket mer finnar men det knepiga är att jag är alldeles torr i pannan och under det torra ligger djup akne, man ser det som blå inflamerade områden. Men huden är alldeles torr? Jag som alltid även efter insmörjning med aberela 4tim senare blivit lite fet i pannan. Vad kan nu detta bero på? Jag är rädd för att smörja in det området eftersom jag då misstänker att jag kan få mer finnar där.
Kan det hela ha att göra med mina två roaccutankurer? Är tacksam för eran åsikt.

Annars vill jag bara tacka för en bra sida!

Roaccutan har en mycket kraftig hämmande effekt på talgkörtelproduktionen och denna effekt kan vara bestående efter avslutad behandling. Den torra huden beror troligen på den behandlingen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: