Ange ditt sökord

Annons:

akneeksem

hej jag är 25 år och slutade med mina p-piller för snart tio månader sen. resultatet av detta blev att min akne ökade, men det står jag ut med för med pillerna gav mig migrän. nu min fråga: min hud och aknen har börjat klia, på rygg,axlar, bröst och i ansiktet. (inga stora akneutslag, mest bara röda märken och porrmasker) jag duchar och badar rätt ofta men smörjer ofta in mig och använder badolja, jag har alltid badat ofta. men jag undrar om jag blivet vattenallergisk? det kliar ej på benen. tacksam för svar.

Svar till lilla jag
Om man duschar och badar ofta blir huden lätt uttorkad. även om det gått bra förut kan huden nu bli irriterad. Jag föreslår att du drar ned på dusch och regelbundet smörjer in med mjukgörande till exempel Caress. Allergi mot vatten är mycket ovanligt. Man kan få kontakturticaria av vatten, då ses stora röda flammor på huden någon minut efter vattenkontakt. Kontaktallergiskt eksem mot vanligt vatten förekommer ej.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 18 september, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: