Ange ditt sökord

Annons:

Akne – Skippa all behandling?

Jag har behandlat min akne i 10 år med olika preparat allt ifrån basiron till roaccutan. Jag är less på min akne nu, men jag är även less på all behandling som även de ger olika biverkningar, allt i från torr och röd hud till att man inte kan vistas i solen.

Jag funderar på att skippa all medicin i ett år för se om kroppen kanske kan läka sig själv? Tror ni det är en dum idé? Har det nån gång hänt att kroppens egen läkning kanske är bättre än all medicin?

Min andra fråga är, vilka symptom brukar ni se hos patienter som har långlivad akne? Akne som kan sitta kvar upp till 30-40år åldern (jag är nu 26)?

Hoppas ni kan ta er tid och besvara mina frågor.
Tack för en bra sida!

Hej!
Sen acne (vuxenacne) är svår att behandla och brukar tyvärr sällan gå över av sig själv. Din tanke att låta huden vara "ifred" låter dock väldigt klok, och om du gör det under en period så är det ju lättare för både dig och hudläkaren att bedöma vad som kan/ska göras. Om du ska ha någon behandling, kan det vara aktuellt med Roaccutan en gång till.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: