Ange ditt sökord

Annons:

Akne + fet hud

Hej

Jag är en 27-årig kille som lider av akne på bröst, ansikte och rygg.
Jag är nästan helt hundra på att min akne beror på att min hud är så otroligt fet. Sådan pass sen akne som jag har sägs vara svår att behandla vilket gör mig otroligt deprimerad. Två timmar efter jag har tvättat mig så är huden alldeles glansig och fet. Har provat Aberela som inte fungerar för mig, min hud är för känslig.

Hur skall man bli av med den feta huden? För detta kan ju inte vara normalt? Vill också tillägga att jag lider mycket av detta psykist.

MVH Från en som vill älska livet.

Hej!
Den enda medicin som kan hjälpa vid talgöverproduktion i huden och acne, är Roaccutan. Ordna remiss till hudläkare för att diskutera om det kan skrivas ut just i ditt fall.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: