Ange ditt sökord

Annons:

acneliknande besvar i ansiktet

Hej!
For narvarande befinner jag mig i grekland och jobbar. For 4 dagar sedan upptackte jag en latt rodnad vid vanster sida av munnen, nar jag vaknade upp nasta dag sa var jag prickig pa bagge sidor om munnen och hoger sida av pannan. mina utslag likan acne men blommar inte ut. Jag har varit hos en lakare 2 ggr han sa attd et var en infektion, jag fick antibiotika men det har dock inte hjalpt alls. darfor sager doktorn att vi far avvakta och se. Utslagen kliar lite ibland och huden ar om. Om ni har en aning om vad detta kan vara och vad som kan ha framkallat detta sa ar jag tacksam for svar. Under tiden som jag har atit antibiotikan sa har jag aven undvikit alkohol, sol och jag har aven skaffat mig tillrackligt med somn. Inget verkar hjalpa. Jag har aldrig haft den har typen av besvar forut.
Tacksam for svar.
M.v.h.

Svar till signaturen Carina.
hej Carina. jag har haft semester så därför har svaret dröjt. Det du beskriver påminner om Rosacea, en hudsjukdom som jag beskrivit flera gånger tidigare och som står mycket bra beskriven i Dermatologens patientinformation. Rosacea liknar acne men kommer ofta när man är vuxen. Utslagen består av små röda knottror, varblåsor, rodnad och små blodkärl och kan ibland debutera vid solning. Behandlingen är lång tids behandling med tetracyklin vid utbredda förändringar, lokal kräm innehållande metronidazol vid mer begränsade utdslag. Du skriver inte alls hur länge behandlingen pågått utan effekt. det tar minst 2 veckor innan förbättring.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 5 juli, 2001 Publicerad: 5 juli, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: