Ange ditt sökord

Annons:

Acne

Hej

Jag har en fråga jag undrar om ni kan besvara.
Jag använder Dalacin och Aberela mot finnar i ansiktet. Smörjer in med Dalacin på dagen och aberela på kvällen. Problemet är att jag blir så väldigt torr och röd i ansiktet, och jag har nu behandlat på detta sätt i 2 mån. Bara aberela går hyfsat med kombinerat med dalacin så får jag denna effekt. Vet ni av nåt man kan byta ut dalacinet mot? Kanske skinoren? Det har jag hemma. Tacksam för ett svar!

Hej!
Dalacin är inte avsett för långtidsbehandling, eftersom det är ett bredspektrumantibiotikum och risken för resistensutveckling hos bakterierna ökar om det överanvänds. Att du blir torr och röd i ansiktet är en förväntad effekt av Aberela, som de flesta upplever. Irritationen brukar minska efter en period, du kan använda Aberela varannnan dag en kortare period och sedan återgå till en gång/dag. Kombinationen Skinoren och Aberela är inte gängse. Om inte hudirritationen går över, kan det antagligen vara bra för dig att byta till Differin, som verkar ungefär som Aberela men med mindre biverkningar.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 17 oktober, 2003 Publicerad: 17 oktober, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: