Ange ditt sökord

Annons:

Acne Tarda

Hej!

Om man haft acne sedan tonåren och den sedan i stort sett gått över och man knappt haft några finnar alls och sedan får ett rejält acne-utbrott när man är 25 år, är det då Acne tarda? Får jag dras med detta hela livet eller går det över efter ett par år? Vad jag förstår verkar ju acne tarda stanna för alltid medan ungdomsaknen oftast går över av sig själv. Inte så kul att få höra att aknen ska försvinna i 25 års åldern när man är 13 och sedan när man är 25 år så får man ett sådant akneutbrott som man aldrig varit med om innan. En annan sak jag också undrar är om man kan bli helt botad av Roaccutan. Flera jag pratat med som haft svår akne säger att efter Roaccutan har de aldrig haft en finne och det var flera år sedan. Hur ligger det till?

MVH

Ful för alltid

Visst är det så att en akne tarda många gånger kan vara svårare än "vanlig" akne, men den behöver inte alls finnas kvar hela livet. Roaccutan har just den effekten att aknen ofta försvinner helt och inte kommer tillbaka och är ett utmärkt behandlingsalternativ vid akne tarda.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: