Ange ditt sökord

Annons:

Acne stioxyl

Hej! Jag är en tjej på 15 år som lider av acne. Det började lite smått när jag var 12 och sedan har det bara blivit värre och värre, och nu lider jag socialt av det. Hela sommarlovet har förstörts p.g.a acnen och jag skäms för att visa ansiktet för andra. Jag får finnar i pannan, på/runt näsan, runt munnen och på hakan. Jag har behandlat med stioxyl 5% i tio dar och nu har huden blivit väldigt torr, nästan läderaktig med små små sprickor i. Tror du att jag kan fortsätta med behandlingen om det går över? Jag kanske råkade stryka på för mycket just den där dagen. För de första nio dagarna så reagerade inte huden mer än att det blev lite lite rödare där jag strukit på salvan, men det försvann nästan på direkten. Jag undrar också om man kan använda fuktkrämer och smink (foundation, täckstift) när man har strykit på stioxyl? Finns det någon annan salva som inte torkar ut huden men ändå är effektiv? Finns det några receptfria tabletter mot acne?

/väntar otåligt på svar.
Tack på förhand!

Tio dagars behandling är kort tid när det gäller akne. Huden blir som du beskriver torr och irriterad i början men det går över. Som förslag kan du använda Propyless lotion som mjukgörande. Du kan mycket väl använda täckande smink på dagen och Stioxyl på morgonen och kvällen. Det finns inga receptfria tabletter mot akne.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: