Ange ditt sökord

Annons:

Acne-roaccutan

Hejsan!! Jag har lite frågor om acne och andra saker…
Jag äter Roaccutan och jag vet att man blir solkänslig men jag har får nått konstigt runt läpparna(som vätskefyllda sår) varenda gång jag vistas ute i solljus utan solskydd.Sen tar det några dagar och sen försvinner det. Sen undrar jag om acne för jag äter ju Roaccutan(har gjort det i 3 mån) och är torr men har ändå lite finnar hela tiden, Det hade jag aldrig under mina förra kurer. Ska man forsätta behandla tills jag är helt bra igen eller ska man sluta till sommaren ändå? Har även klarat mig (finnfri) utan roaccutan i ett år. Kan det vara nån ny sorts finnar? Eller hjälper det bara inte den här gången? Ha det bra solvarma hälsningar Jenny

Svar till signaturen Jenny
Huden blir mer känslig för sol så det är viktigt med solskydd när man tar medicinen Roaccutan. Blåsor kring läpparna kan ju ha flera olika orsaker såsom skada vid sol men även herpes kan ju ge blåsor vid solljus. Att du har en del finnar under pågående behandling kan ju vara en fråga om dos. Som jag skrivit om tidigare bör en behandlingsomgång ge en totaldos på 120 mg /kg. Det händer ofta att man fortsätter redan påbörjad Roaccutan-behandling även in på sommaren, men man brukar undvika att starta en behandling till sommaren.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 7 maj, 2002 Publicerad: 7 maj, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: