Ange ditt sökord

Annons:

Acne och fet hy

Ett par månader efter jag slutade med p-piller förra gången fick jag acne och därför tar jag nu Diane sen ett par år. Det har funkat bra, men sista månaden ungefär har jag fått problem. Min hud blir snabbt fet, både i ansikte och hårbotten, och det kliar. Det hettar i ansiktet och jag har fått acne igen, i ansiket och lite på ryggen och övre bröstkorgen. Det är främst små finnar och igentäppta porer. Jag försöker redan att tvätta mig måttligt, och hälften av gångerna bara med vatten och använder inte make-up. Vad kan jag göra?

Jag är också orolig för att sluta med Diane framöver, då vi har börjat fundera på att skaffa barn, då kanske det blir väldigt dåligt. Jag är 29 år.

Svar till signaturen chen
Om du nu fått en "ny typ" av acne med små kliande knottror kan det vara så kallad "Mallorca-acne" som ibland delvis kan komma av sol i kombination med sololja. Det kan man försöka behandla lokalt med A-vitaminsyra i kräm (Aberela kräm/gel)så i så fall kunde du göra att försök att sluta med Diane om ni planerar barn. Man bör dock inte använda lokal Avitaminkräm precis i början av en graviditet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 16 maj, 2002 Publicerad: 16 maj, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: