Ange ditt sökord

Annons:

Acne eller reaktion?

Min son fick plötsligt närmare hundra (100) hudutslag i hela ansiktet efter att Fontex har intagits. Förskrivande läkare hävdade att det var acne som fick ett sådant våldsamt och snabbt utbrott samtidigt som han råkade äta Fontex. Det hade alltså inget med Fontex att göra! Kan det i så fall vara Fontex som utlöste "acnen". Min son är 19 år och ingen i släkten har haft acne-problem.
För oss i omgivningen så ter det dig konstigt att alla "acne"-utslag kom samtidigt!
Vi anhöriga har en känsla av att förskrivande läkare försvarar medicinen och skyller på acne istället.
Vi bor i Handen (Haninge).

Svar till Hasse
Jag känner inte heller till att denna medicin som är ett modernt antidepressivt läkemedel, skulle ge acne. Det finns inte beskrivet i FASS och jag har inte heller sett någon uppgift om detta någon annanstans. Ibland kan en acne debutera sent. Om acnen är mycket besvärlig, och man ändå misstänker samband med medicinen så måste man sluta med den för att se om acnen försvinner, men det är mycket viktigt att man gör det i samråd med den läkare som ordinerat detta läkemedel då det är ett viktigt läkemedel som man inte utan vidare kan sluta med.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 24 oktober, 2002 Publicerad: 24 oktober, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: