Ange ditt sökord

Annons:

Acne eller perioral dermatit?

Hej Ylva
Jag är en norsk tjej på 21. Jag har aldrig haft acne förut, men så började jag med nån slags aha-syra (som skulle vara så bra för huden). Jag fick plötsligt mycket acne. Och många röda prickar. Jag undrar om jag har fått perioral dermatit (en hudläkare sa så). Men jag är lite osäker. Jag är livrädd för att få ärr efter acnen. Men eftersom det bara är röda fläckar efter acnen och inga djupa ärr kommer det väl att gå bort? Jag har slutat med aha-syran och går på tetralysal. Dom röda fläckarna blir mer synliga när jag anstränger mig så det är väl nån sorts sprängda blodkärl?

Svar till signaturen Anne
Hudläkaren har nog satt rätt diagnos: perioral dermatit. Du kommer säkert att bli bättre med tetralysal-behandling. Det symtom som är svårast att få bort är små blodkärl. Perioral dermatit ger inte ärrbildning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 april, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: