Ange ditt sökord

Annons:

Acne?

Hej Ylva!
Jag är ett helt hopplöst fall som undrar om det finns nåt nytt medel mot acne som jag inte hört om ännu.Har redan provat alla receptfria medel som finns.Dalacin,Aberela,Tetralysal och Roaccutan.Och Bytt P-piller.Ingenting Hjälper!När jag äter Roaccutan är jag utan problem men så fort jag slutar kommer de tillbaka,varför är det så? Människor jag frågat säger att det beror på hormoner.Men jag har ju acne under hela menscykeln…Problemet är nu också att tack vare Roaccutanet fick jag tunn och torr hud så nu får jag finnar även fast jag har torr hy.När jag smörjer in mig(med propyless)får jag finnar men om jag inte gör det blir jag ju jättetorr.Sen har jag börjat få ärr av min acne nu på senare tid.Har haft acne i 11 år så jag börjar tröttna nu…finns det något man kan göra? Orkar inte ens gå ut längre…

Svar till signaturen Maria
Då du har en så pass komplicerad sjukdomsbild och dessutom prövat all tillgänglig behandling finns inte mycket jag kan tillägga på en sådan här hemsida som i första hand skall ta upp allmänna frågor om eksem och torr hud.
De behandlingar som står till buds vid acne har jag redan skrivit om i tidigare svar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 19 augusti, 2002 Publicerad: 19 augusti, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: