Ange ditt sökord

Annons:

Acne

Har sedan 14-årsåldern lidit av acne, den har inte givit med sig trots att jag snart är 23. Värst är pannan som jag upplever som nästan jämnt inflammerad med många små, tätt liggande finnar under huden. Periodvis har jag även större "knutor" under huden långt ute på kinderna. Har provat olika preparat bl.a. Dalacin och nu senast Differin, men tycker inte skillnaden blir särskilt stor. Vad göra? Det är psykiskt väldigt påfrestande att skämmas för sitt ansikte.

Man måste tänka på att det tar tid innan effekten av behandlingen ses, ofta 4-6 veckor. Hur länge har du behandlat med Differin? Man kan kombinera 2 sorters lokalbehandling ,till exempel Differin gel och Dalacin kräm, för bättre effekt. Om inte tillräcklig behandlingseffekt uppnås av lokalbehandling kan man ge tetracykliner i tabletter under 3-6 månader. Det är viktigt att inte behöva må dåligt psykiskt på grund av sin akne, speciellt jobbigt kan det bli om man är vuxen som du är och fortfarande har akne, vilket faktiskt inte är så ovanligt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 mars, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: