Ange ditt sökord

Annons:

Acne

Har sedan 14-årsåldern lidit av acne, den har inte givit med sig trots att jag snart är 23. Värst är pannan som jag upplever som nästan jämnt inflammerad med många små, tätt liggande finnar under huden. Periodvis har jag även större "knutor" under huden långt ute på kinderna. Har provat olika preparat bl.a. Dalacin och nu senast Differin, men tycker inte skillnaden blir särskilt stor. Vad göra? Det är psykiskt väldigt påfrestande att skämmas för sitt ansikte.

Man måste tänka på att det tar tid innan effekten av behandlingen ses, ofta 4-6 veckor. Hur länge har du behandlat med Differin? Man kan kombinera 2 sorters lokalbehandling ,till exempel Differin gel och Dalacin kräm, för bättre effekt. Om inte tillräcklig behandlingseffekt uppnås av lokalbehandling kan man ge tetracykliner i tabletter under 3-6 månader. Det är viktigt att inte behöva må dåligt psykiskt på grund av sin akne, speciellt jobbigt kan det bli om man är vuxen som du är och fortfarande har akne, vilket faktiskt inte är så ovanligt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 mars, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.