Ange ditt sökord

Annons:

Acne

Har sedan 14-årsåldern lidit av acne, den har inte givit med sig trots att jag snart är 23. Värst är pannan som jag upplever som nästan jämnt inflammerad med många små, tätt liggande finnar under huden. Periodvis har jag även större "knutor" under huden långt ute på kinderna. Har provat olika preparat bl.a. Dalacin och nu senast Differin, men tycker inte skillnaden blir särskilt stor. Vad göra? Det är psykiskt väldigt påfrestande att skämmas för sitt ansikte.

Man måste tänka på att det tar tid innan effekten av behandlingen ses, ofta 4-6 veckor. Hur länge har du behandlat med Differin? Man kan kombinera 2 sorters lokalbehandling ,till exempel Differin gel och Dalacin kräm, för bättre effekt. Om inte tillräcklig behandlingseffekt uppnås av lokalbehandling kan man ge tetracykliner i tabletter under 3-6 månader. Det är viktigt att inte behöva må dåligt psykiskt på grund av sin akne, speciellt jobbigt kan det bli om man är vuxen som du är och fortfarande har akne, vilket faktiskt inte är så ovanligt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: