Ange ditt sökord

Annons:

Absolut torr

Vad kan man göra om man har tagit för mycket Absolut torr och det börjar bränna?

Hej,
Tack för din fråga. Tyvärr kan det ibland uppstå hudirritationer i samband med behandling och det är ganska typiskt för antiperspiranter som innehåller aluminiumklorid som aktiv substans. Det främsta skälet är att man inte är tillräckligt torr under armarna när man applicerar produkten.

Även om man avvaktar en timme efter att man tvättat sig, kan det finnas fukt kvar i hudporerna vilket är tillräckligt för att irritation skall uppstå. Har man tillgång till en fläkt med kall luft brukar det vara ett effektivt sätt att bli rikigt torr.

Om det börjar sticka och svida bör man omedelbart tvätta bort överskottet och försöka igen om några dagar. Så småningom vänjer sig huden vid lösningen, förutsatt att du är fullständigt torr på hudytan som skall behandlas.

Hydrokortison och mjukgörande kräm eller salva lindrar som sagt också under tiden.

Ett annat tips är att du istället använder Absolut Torr på dagtid när du är hemma under ett antal timmar. Stryk på det på morgonen och låt det sitta över dagen och tvätta sedan bort överskottet. Om det ändå skulle sticka och svida är det lättare att stå ut med detta när man inte skall sova.

Med vänlig hälsning,

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 april, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Varför blev jag röd på benen?

Jag använde ett hårborttagningsmedel på benen igår, men jag blev rödflammig och det sved ganska länge. Varför blev det så? Känner mig jätteorolig att det ska hända igen.

Hud & Hår

Lusmedel vid känslig hårbotten

Nu verkar det vara många barn i skolan som har löss och jag undrar vad jag ska tänka på om jag skulle behöva köpa medel till barnen? Kan man behandla förebyggande? Min son har känslig hårbotten.

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: