Ange ditt sökord

Annons:

Absolut torr

Vad kan man göra om man har tagit för mycket Absolut torr och det börjar bränna?

Hej,
Tack för din fråga. Tyvärr kan det ibland uppstå hudirritationer i samband med behandling och det är ganska typiskt för antiperspiranter som innehåller aluminiumklorid som aktiv substans. Det främsta skälet är att man inte är tillräckligt torr under armarna när man applicerar produkten.

Även om man avvaktar en timme efter att man tvättat sig, kan det finnas fukt kvar i hudporerna vilket är tillräckligt för att irritation skall uppstå. Har man tillgång till en fläkt med kall luft brukar det vara ett effektivt sätt att bli rikigt torr.

Om det börjar sticka och svida bör man omedelbart tvätta bort överskottet och försöka igen om några dagar. Så småningom vänjer sig huden vid lösningen, förutsatt att du är fullständigt torr på hudytan som skall behandlas.

Hydrokortison och mjukgörande kräm eller salva lindrar som sagt också under tiden.

Ett annat tips är att du istället använder Absolut Torr på dagtid när du är hemma under ett antal timmar. Stryk på det på morgonen och låt det sitta över dagen och tvätta sedan bort överskottet. Om det ändå skulle sticka och svida är det lättare att stå ut med detta när man inte skall sova.

Med vänlig hälsning,

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 april, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: