Ange ditt sökord

Annons:

Absolut torr

Vad kan man göra om man har tagit för mycket Absolut torr och det börjar bränna?

Hej,
Tack för din fråga. Tyvärr kan det ibland uppstå hudirritationer i samband med behandling och det är ganska typiskt för antiperspiranter som innehåller aluminiumklorid som aktiv substans. Det främsta skälet är att man inte är tillräckligt torr under armarna när man applicerar produkten.

Även om man avvaktar en timme efter att man tvättat sig, kan det finnas fukt kvar i hudporerna vilket är tillräckligt för att irritation skall uppstå. Har man tillgång till en fläkt med kall luft brukar det vara ett effektivt sätt att bli rikigt torr.

Om det börjar sticka och svida bör man omedelbart tvätta bort överskottet och försöka igen om några dagar. Så småningom vänjer sig huden vid lösningen, förutsatt att du är fullständigt torr på hudytan som skall behandlas.

Hydrokortison och mjukgörande kräm eller salva lindrar som sagt också under tiden.

Ett annat tips är att du istället använder Absolut Torr på dagtid när du är hemma under ett antal timmar. Stryk på det på morgonen och låt det sitta över dagen och tvätta sedan bort överskottet. Om det ändå skulle sticka och svida är det lättare att stå ut med detta när man inte skall sova.

Med vänlig hälsning,

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 april, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!