Ange ditt sökord

Annons:

Aberela och sol

Hej!

Jag är en kille på 30 år som har börjat använda Aberela för att få bukt med mitt problem med återkommande varblåsor, pga fet hy.

Min läkare sade att jag inte fick vara ute i solen medan jag använder preparatet.

Jag använder Aberela på natten och inte på dagen.

Nu är det sommar och jag vill kunna vara utomhus. Vad är det som gör att jag inte får vara ute i solen?

Är det på något sätt farligt att vara i solen om jag samtidigt använder Aberela?

Jag har inte lätt för att bränna mig och blir sällan röd av lite sol. Måste jag nu hålla mig inomhus när det är sommar?

Svar till signaturen Fundersam kille.
Aberela som är A-vitaminsyra gör huden mycket tunnare än normalt och det är därför lätt att man bränner sig i solen trots att man tidigare tålt solen bra. Acne och fet hy blir ju oftast spontant bättre på sommaren så man kan ju göra uppehåll med behandlingne. Om du vill fortsätta är det inte farligt. Du skall bara känna till att du lättare bränner dig i solen och ta det försiktigt. Inte måste du hålla dig inomhus inte!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 17 juli, 2002 Publicerad: 17 juli, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: