Ange ditt sökord

Annons:

Överkänslighet

Har lite underliga symtom på penis som oroar mig. Det rör sig om rodnader på ollonet som varken kliar eller gör ont. Har en känsla av att ollonet känns extra torrt. Det känns inte riktigt bra och rent estetiskt är det en katastrof. Har tidigare upplevt liknande symtom när en tidigare partner hade en svampinfektion och när jag använde duschcreme med många kemiska tillsatser. Har nu en flickvän och jag undrar om hon kan ha ha en svampinfektion som inte ger henne några symtom? Ibland tycker jag att utslagen kommer när vi har sex i nära anslutning till hennes menstruation. Kan jag vara överkänslig mot detta? Använder nu för tiden en ph-vänlig duschcreme. Väldigt tacksam för hjälp!

Hej!
Detta låter i första hand som en balanit, dvs en lindrig svampinfektion. Jästsvamp (=candida) finns ju normalt på slemhinnor, och därför kan man inte riktigt tala om infektion. Men när mängden candida ökar, tex vid överdriven tvättning som du nämner, kan det bli liknande symtom som du beskriver.

Om inte detta går över med receptfria preparat, bör du söka husläkaren i första hand.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: