Ange ditt sökord

Annons:

Ökad hårväxt

Hej
Jag är 24 år och har på senare tid upptäckt att jag fått kraftigare hårväxt.
Armarna har blivit mer håriga, strån har börjat växa runt bröstvårtorna, börjar även få strån (svarta) mellan naveln och könshåret.
Man ser även att håret på överläppen börjat växa och blir mer och längre!
Undrar vad det kan bero på och vad man ska göra åt det?!

I de flesta fall beror ökad behåring på det sätt du beskriver på ärftliga faktorer. I länderna kring medelhavet och i Fjärran Östern finns genetisk kraftigare behåring hos kvinnor än i Norden. Om du däremot inte har några sådana anlag kan plötsligt ökad behåring bero på en hormonrubbning. Om du har regelbunda menstruationer, kanske också fött barn, är risken liten för bakomliggande hormonell rubbning men du bör absolut ta kontakt med gynekolog för en utredning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: