Ange ditt sökord

Annons:

Ökad blodproppsrisk?

Är en 22-årig tjej och min situation är följande:
Har en mycket fet hud med mycket pormaskar. Har provat Differin i över 10 veckor nu. Påbörjade även en behandling med Tetralysal för två veckor sen som jag nu kombinerar med Differinet. Jag mår mycket dåligt över hur jag ser ut. Drar mig för att gå utanför dörren, det känns hela tiden som att folk tittar och kommenterar. Tiden går och det känns som att det inte händer någonting, jag blir alltmer förtvivlad. Har läst era besvarade frågor om Roaccutan men kan inte hitta om Roaccutan ökar risken för blodpropp. Jag har ärftlig benägenhet för tromboser, apc-resistens, och funderar därför om den behandligen kan öka risken. Vet inte om ni kommer besvara denna frågan eftersom den handlar om Roaccutan, men jag gör iallafall ett försök.
mvh

Jag tycker du skall avvakta effekten av Tetralysal. Som jag skrivit flera gånger tidigare, så tar det minst 4-5 veckor, ibland längre, innan förbättringen märks. Indikation för Roaccutan måste bestämmas av den hudspecialist som ordinerar den behandlingen. Det finns ingen ökad risk för blodpropp med Roaccutan. Däremot ökar risken för blodpropp med läkemedlet Diane mot akne så det kan du inte behandlas med.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: