Ange ditt sökord

Annons:

Ögonlockseksem/blefarit

Hej
Jag har i flera år haft mjälleksem i hårbotten. Nu har jag även fått problem med ögonlocken. De svullnar upp och svider vilket ibland även leder till att ögonen blir röda och känsliga. Behandlar hårbotten med en uppsjö av olika schampon (även Elocon då och då) och är noga med att tvätta ögonlockskanterna varje dag. Vad kan jag mer göra för att slippa mina ögonproblem? Antar att det är blefarit som orsakas av mjälleksemet.

Sannolikt är det som Du säger att Du fått blefarit, som kan vara kopplat till Ditt mjälleksem. Man ska dock inte glömma bort att kontaktallergiska besvär gärna sätter sig runt ögonen (någon kosmetika Du inte tål?). Ibland ser man även blefarit i samband med rosacea (brukar då gärna rodna lätt, ha som plitor och lite finnar på näsa, kinder, panna och i så fall är det tetracyklintabletter som gäller).
Har Du besvär runt ögonen kan Cortimyk eller Daktacortkräm (svag hydrokortison+svampdödare) fungera bra. Blir Du inte bättre är det nog bäst att Din behandlande läkare tittar till hudbesvären.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 juni, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!