Ange ditt sökord

Annons:

Ögoneksem

Hej!
Har sedan ca tre månader tillbaka haft besvärande utslag kring ögonen. Huden är röd och irriterad i ena ögonvrån, samt irriterad direkt under och ovan ögat i riktning mot ögonvrån.

Har varit hos läkaren med detta, fått Ficortril som ej funkade, sedan Locoid Lipid creme som nu ej heller funkar. Är desperat! Vad göra? Jag tycker det bara blir värre, även om utbrednaden kommer och går!

Eksembesvär är inte alltför ovanligt runt ögonen. Huden brukar då bli röd, torr och fjällande. Ibland kan det vara en bakomliggande allergi som försämrar huden - antingen en kontaktallergi mot nåt Du lokalt använder som t.ex kosmetika eller nagellack, och i så fall ska Du naturligtvis undvika detta. Är det nåt Du misstänker, kan Du testa detta genom att smörja Dig i armvecket 2 ggr dagligen i 3 dar - är Du allergisk utlöser Du ett eksem på den nya platsen. Skulle det i stället bero på luftburen allergi som t.ex björk eller gräs - kan man gärna använda någon form av antiallergiögondroppar från apoteket (finns receptfria). Skulle detta inte fungera i kombination med Locoid och Du inte har nån ögoninfektion (ofta igenklibbade ögon på morgonen), behöver nog en hudläkare titta på Dig för att göra en bedömning vad som kan vara orsaken till Dina besvär.
Lycka till, Anders.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 juli, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!