Ange ditt sökord

Annons:

ögon eksem

Jag har under flera år haft problem med hårbotten.För det har jag fått lösning Betnovat.
För ca 4 månader fick jag problem med ögonen .Det började med ögonlocken som blev illröda och torra. Fick
Ficortril 0,5%.Nu har besvären kommit till huden under ögat.Röd ,torr och irriterat.Har besökt en hudläkare som gav mig Ultracortenol 5mg/g och Propyless.Har inte riktigt blivit bra ,så min fråga är under hur lång tid kan man använda kortison på huden runt ögat? För jag har hört att det tunnar ut huden. Kan jag använda Propyless runt ögonen när huden känns torr ?
Hudläkaren tog också ett allergitest som visade negativt. Hon sa även att jag kan ha överproduktion av svamp. Då undrar jag också om jag kan fortsätta att använda Ultracortenol , för där står det att man ej ska använda det om man har svamp. Får ej
kontakt med min hudläkare , och ska själv iväg på en resa så jag vore hemskt tacksam för svar!!
Tack så mycket , Lena

Svar till signaturen Lk
Ficortril som är 0,5% hydrokortison är en svag salva som går bra att använda kring ögonen i flera veckor. Propyless kan också användas på ögonlocken men kan kanske svida litet.
Kanske menade din hudläkare att ditt eksem är ett seborroiskt eksem och då anser ju många experter att jästsvamp har betydelse för uppkomsten av detta eksem.
Ultracortenol är litet starkare kortison som bör användas med viss försiktighet kring ögon under längre tid.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 2 juli, 2002 Publicerad: 2 juli, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: