Ange ditt sökord

Annons:

Ödem i pannan

Sedan en längre tid har jag ett seborroiskt eksem, som sitter runt näsan och i pannan centralt (samt ut mot ögonbrynen). Jag har behandlat med schampoo och hydrokortison under snart 3 v. Mitt problem bland flera andra är att huden mellan ögonbrynen en bit upp liksom bildar som en liten bulle, platt men ändock. Det verkar som det är ödem i huden. Jag har också svårt att rynka pannan uppåt och om jag gör det blir huden röd och har liksom en tendens att stanna kvar i ett högt läge, det bildas som en fåra och huden är inte slät, följer inte med tillbaka. Vad har hänt? Är mina mimiska muskler skadade eller vad? Hur får jag bort ödemet? Jag ger ett trött intryck pga av att huden veckat sig lite ovanför pannan. Hur lång tid tar det för en hud med ett tidigare seborroiskt eksem att “återhämta sig” med behandling? Samt: hur viktigt är det med hygien då man har detta eksem – skall man tex ofta byta handduk och örngott? Stort tack !

Svar till signaturen Håkan.
Seborroiskt eksem sitter bara i huden och ger ingen påverkan på underliggande muskler. Huden kan nog vara litet svullen flera veckor efter insatt behandling. Man skall inte ha alltför överdriven hygien, då blir huden för uttorkad. Tvål och vatten i ansiktet en gång dagligen är lagom. Man behöver inte byta handduk och örngott oftare än vanligt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 27 maj, 2002 Publicerad: 27 maj, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: