Ange ditt sökord

Annons:

Återkommande eksem

Hej! För cirka 2 år sedan fick jag eksem, det började på ögonlocket. Idag har jag i ansiktet, på halsen och i nacken även vid öronsnibbarna. Jag har prövat olika salvor bl.a locoid och protopic. Jag tycker locoid är bra men eksemen försvinner för stunden och kommer sedan tillbaka. Jag har märkt att det blir värre vid mensdags. Jag undrar vad jag gör för fel? Jag vet att vid värme eller stress kan det bli värre. Jag brukar även ta på kylbalsam för att lindra klådan. Tacksam för råd.

Hej!
Eksem i ansiktet, särskilt ögonlocken, är ofta orsakade av kontaktallergi mot någon produkt, kräm eller smink. Om du inte redan genomgått sk epicutantest (test av många olika ämnen som kan ge kontaktallergi, får sitta på ryggen i 3 dagar och därefter kan man läsa av ev kontaktallergi). Protopic brukar kunna vara mer effektivt än det du beskriver just vid ansiktseksem. Locoid är en sk grupp II-kortison och är för stark för att ha i långa perioder kring ögonen/i ansiktet.
Sök din hudläkare igen för rådgivning eventuellt testning.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 12 maj, 2005 Publicerad: 12 maj, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: