Ange ditt sökord

Annons:

Återkommande eksem

Hej! För cirka 2 år sedan fick jag eksem, det började på ögonlocket. Idag har jag i ansiktet, på halsen och i nacken även vid öronsnibbarna. Jag har prövat olika salvor bl.a locoid och protopic. Jag tycker locoid är bra men eksemen försvinner för stunden och kommer sedan tillbaka. Jag har märkt att det blir värre vid mensdags. Jag undrar vad jag gör för fel? Jag vet att vid värme eller stress kan det bli värre. Jag brukar även ta på kylbalsam för att lindra klådan. Tacksam för råd.

Hej!
Eksem i ansiktet, särskilt ögonlocken, är ofta orsakade av kontaktallergi mot någon produkt, kräm eller smink. Om du inte redan genomgått sk epicutantest (test av många olika ämnen som kan ge kontaktallergi, får sitta på ryggen i 3 dagar och därefter kan man läsa av ev kontaktallergi). Protopic brukar kunna vara mer effektivt än det du beskriver just vid ansiktseksem. Locoid är en sk grupp II-kortison och är för stark för att ha i långa perioder kring ögonen/i ansiktet.
Sök din hudläkare igen för rådgivning eventuellt testning.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 12 maj, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!