Ange ditt sökord

Annons:

Åderbråck

Har den senaste tiden fått åderbråck även på insidan av låren, ovanför knäna. De “spränger” och irriterar ofta med bl.a. störd sömn som följd.
Är det större risk för ytterligare biverkningar nu när de nått så högt?
Vilken kärlkirurgisk behandling gör man i så fall?
Har tyvärr ett ganska stillasittande jobb och hinner ofta inte motionera tillräckligt. (Även min far hade dessa problem .)

Åderbråck kan bero på många olika faktorer bland annat ärftlighet, stillasittande arbete, mycket stående, graviditeter, övervikt, djup propp och kombinationer av dessa. Vid uttalade åderbråck ökar risken för bensvullnad, eksem och så småningom bensår. Kärlkirurgen kan operera olika typer av åderbråck. Om man haft en djup propp i benet kan detta dock ej opereras. Du bör omgående skaffa dig kompressionsstrumpor för att motverka komplikation till åderbråck. Du bör också få en bedömning om dina åderbråck kan opereras.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: