Ange ditt sökord

Annons:

Åderbråck

Hej!
Jag är en 24 år ung tjej, som fick åderbråck på benen, speciellt ena av dem under min andra graviditet, vet att det även ligger i släkten… jag har än så länge inte haft några besvär av det men tycker att det är jättejobbigt att visa benen när de ser ut som de gör, så jag skulle göra vad som helst för att få bort det. Jag har läst om laseroperation, vet ni något om det? Dessutom får jag väldigt lätt blåmärken, men det kan jag leva med.
Tack på förhand.

Hej!
Åderbråck som ses som vidgade "slingriga" vener på underbenen, behandlas i första hand med kirurgi. Den typ av åderbråck som du beskriver brukar i din ålder i första hand vara ett kosmetiskt problem, och därför brukar man få bekosta operationen själv. Laser kan så vitt jag vet, endast komma åt mycket små ytliga sk flebektasier, dvs högst 1 mm grova strimmor som ofta ses på benen. I dessa kan man också spruta sk etoxysklerol, ett ämne som "löder" ihop finare blodkärl.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: