Ange ditt sökord

Annons:

Ärr från laser?

Jag provade att ta bort åderbristningar med punktlaser. Till min förvåning blev det faktiskt bättre. Vissa försvann helt medan andra inte rubbades alls. Så man kan säga att jag är nöjd bortsett från en sak…på ställena lasern har använts har det blivit mycket ljusare än runt omkring. Kan det vara för att jag var ganska brun när jag gjorde detta? så att det så att säga har tagit bort brunfärgen? Kommer det att rätta till sig? eller kan pigmentet ha blivit riktigt skadat där? kan det bli skador av laser? hon som gjorde detta lovade att det inte skulle bli. och till sist; bör jag sola på dessa eller ska jag låta bli? hur länge isåfall? Jag är 24 år gammal.

Svar till signaturen Jenny.
Det är litet svårt att veta med vilken typ av laser du har behandlats. Inom medicinsk terminologi finns ej begreppet punktlaser. Vi har koldioxidlaser, argonlaser och pulsad färglaser bland annat. Jag gissar ändå att du behandlats med en laser som skall påverka kärl (om du behandlats med laser av läkare förstås). Man får alltid en viss påverkan på övriga vävnader omkring kärlen och både ökad och minskad pigmentering ses efter laserbehandling. Jag kan gissa att det blir bättre med tiden, du bör inte sola då det fortfarande rör sig om ärr efter behandlingen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 10 augusti, 2001 Publicerad: 10 augusti, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: