Ange ditt sökord

Annons:

Ärr av finnar på kroppen

Hej!
jag har ca 5o st ärr på kroppen främst på bröstet och mellan skulderbladen.
Hur får jag bort dom?
Måste jag gå till en plastikläkare?
I så fall har du någon att rekomendera och hur mycket kostar det?

Svar till signaturen Per
Ärr just på övre delen av bröst och rygg efter acne är vanligt. Tyvärr är det i princip omöjligt med dagens metoder att få bort dessa. Om man har något enstaka större område med ful ärrbildning kan ibland en plastikkirurg skära bort denna och ge strålbehandling på omådet direkt efter. Detta räknas som medicinsk behandling och kostar som annan behandling inom landstinget. Detta metod fungerar inte när det är så många. Tyvärr!
Det är därför så viktigt att snabbt behandla ärrbildande acne så att man undviker uppkomsten av ärr.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 11 juni, 2002 Publicerad: 11 juni, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: