Ange ditt sökord

Annons:

Ärr!

Hej
Jag är en tjej på 21 år.
Jag har en fråga om ärr. Det är så att jag fick finnar/bölder på pannan för två veckor sedan och de brast o började läka. Det har blivit runda sår som håller på att läka, men bredvid runda såret fick jag ett lätt slag på pannan som resulterade i ett sår liknade ett djupt streck. Fast eftersom den området var infekterad blev såret djupare, nu undrar jag om det kommer vara ärr som stannar kvar efter läkningen. Hur långt tid kommer det att ta tills man märker det? Snälla svara, jag är orolig.
Jag visade såret för en läkare och han sa att det kommer att läka o bli bra men jag tycker att gropen ser djupare ut. Det är rosa nu. Lämnar alla sår ärr? Alla gropar ärr?
För jag har för övrigt fått sådana utslag som har gått bort och inte gett ärr.
Kan laser ta bort ärr? Hur mycket kostar det?
Sedan en sista fråga - kan hudläkare skriva ut p-pillersorten Diane?
Tack på förhand

Hej!
Hudläkare kan skriva ut Diane. Ärr kan man bedöma efter ca 6 månader, då kan man ha en uppfattning om hur det kommer att bli. Gropar blir oftare permanenta ärr. Att det blir rosa är normalt och kommer att gå bort.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!